Проблеми облаштування велодоріжок вздовж Оболонського проспекту

Оболонський проспект є доволі протяжним, навіть один його “сегмент” у вигляді сторони мікрорайону має протяжність близько кілометра рівного прямого шляху, що, вважаю, є чудовою умовою для створення велодоріжки, в першу чергу на ділянці між станціями метро Мінська та Героїв Дніпра (що є однією з тем моєї дипломної роботи).
Однак величезною проблемою є обмеженість та існуюча організація територій біля цих станцій.
Героїв Дніпра має спуск. Чи потрібно облаштовувати велодоріжку якимись додатковими покриттями? Також, щоб продовжити умовну велодоріжку на вулиць Героїв Дніпра потрібно буде пересікати рух пішоходів на станцію Героїв Дніпра. Це можна зробити або організувавши виділену велодоріжку з розміткою “вішохідного переходу”, щоб і велосипедисти, і пішоходи знали де стається перехід крізь велосмугу, або, як найпростіший, але проблемний варіант, просто оголосити ділянку навколо метро зоною змішаного руху велосипедистів та пішоходів.
Щодо метро Мінська - схожа ситуація. Нині основні потоки пішоходів йдуть по ділянці вздовж дороги. Цією ж ділянкою користуються і велосипедисти. Ділянка достатньо вузька, щоб можна було сказати, що пішоходів та велосипедистів там не поєднати і треба обирати. Як варіант, можна переоблаштувати прибудинкову територію ЖК Obolon Residences й пустити пішоходів з східної сторони відносно входу метро, а велосипедистам обладнати велодоріжку з західнішої строни відносно входу в метро. Тоді велосмугу можна буде пустити крізь вулицю Левка Лук’яненка.

Дякую.

@Domin_Artem покажіть, будь ласка, на плані або поперечному профілі - як саме Ви пропонуєте трасувати велодоріжку.

Червоне - межі території проєктування
Жовте - Пропозиція прокладання велодоріжки
Помаранчеве - потенційне продовження велодоріжки, яке не входить в територію проєктування
Рожеве - проблемні ділянки з точки зору облаштування велодоріжок.

@Domin_Artem дякую! Можна ще, будь ласка, поперечний профіль?

Як альтернатива, суто в межах дипломної роботи можна уникнути таких проблемних моментів і пустити велодоріжку інакше. З одного боку, це більше схоже на перекидання проблеми на іншу сторону вулиці, а з іншого – протилежна частина проспекту дійсно завантажена менше і має трохи більше простору.

на жаль, я його ще не почав робити. я тільки буду приступати до проєктної частини та креслень.
загалом, проспект доволі рівний, з невеликим підняттям озеленених ділянок прибудинкових територій

@Domin_Artem як на мене, Ви виходите за рамки теми, оскільки там розглядається рух на перетині, а не на підходах до нього. Точніше на підходах він розглядається у складі поперечного профіля. Як тільки його підготуєте, я зможу оцінити і дати поради.

Можливо, крайнє рішення підходить для моєї роботи (все ж, враховуючи терміни виконання), бо моя тема це в першу чергу облагородження територій, а не облаштування транспортної мережі.
Тоді в роботі треба буде запропонувати і обґрунтувати чому я не взявся облаштовувати ці ділянки і який логічний розвиток веломаршруту я бачу?

На фото - вхід до станції Героїв Дніпра та тротуар біля метро Мінська, де видно, що він має малу ширину

@Domin_Artem деталізуйте, будь ласка, питання, бо я заплутався в них.

Маю на увазі, що оскільки мені бракує часу та знань для проєктування велодоріжок в цих зонах, я можу зупинити проєктовану велодоріжку в іншому місці, натомість пояснити можливість її облаштування на цих ділянках в майбутньому.