Добрий день, наскільки доцільно влаштовувати саморегульований кільцевий перетин саме таким чином? Чи можна якось це зробити більш оптимізовано? Дякую.
Хотіла поцікавитись чи можливий такий варіант (друге фото з СКП) влаштування кільця на перетині вулиці Медової та проспекту Повітряних Сил (перше фото). Чи можливо є якийсь інший, більш доцільний варіант? Дякую.
@Oleksandra я переніс сюди Вашу минулу тему, оскільки, як на мене, Ваш перший пост у цій темі - це відповідь на попереднє питання.
Щодо запропонованої Вами геометрії. Все виглядає непогано, тільки є ряд питань:
- Довжина лінії переплетення в цьому сегменті:
Тут же - радіус горизонтальної кривої на око менший, за радіус кільця. Втім, можу помилятися. У будь якому випадку, є розуміння що це критичний сегмент кільця із (на око) дуже короткою лінією переплетення. - Менш важливо, але не можу не сказати, тут
Радіус горизонтальної кривої можливо не відповідає розрахунковій швидкості на цій магістралі/вулиці/проїзді. - В цьому і аналогічних місцях:
Раджу робити зміщенням, інакше у вас змінюється ширина смуги, хоча не має цього робити.
Також було б непогано залишити підложку із існуючим положенням, щоб зміна геометрії була краще зрозумілою.
Усі зрозуміло, як виправити, окрім першо питання на рахунок проблемної лінії переплетення. Радіус кривої там точно 30, а довжина дуги 28 м, тоді вона повинна бути не менше 35 метрів? Я правильно розумію?
@Oleksandra для початку я рекомендую встановити найменшу довжину лінії переплетення на кільці у «проблемному» місці. Це буде так:
Якщо R0 вашого кільця це 30 м, то її довжина має бути 35 м. Візуально не схоже що вона забезпечується.