Доброго дня, колеги! У мене виникло декілька питань у роботі з PTV VISSIM.
- Як визначити найбільшу та середню швидкість на вузлі
- Пікові та середні тривалості затримки
Я хотів би, щоб це було показано покроково, так як досвіду роботи з VISSIM вкрай мало. Завчасно, дякую.
Доброго дня!
Спочатку хочу уточнити: ваша модель складається лише з одного вузла, чи вам потрібно отримати показники для одного з вузлів мережі ВДМ?
Якщо модель складається з одного вузла, то для визначення середньої швидкості можна скористатися параметром Vehicle Network Performance:
Після розрахунку результат буде відображено у відповідному стовпці списку результатів:
Максимальну швидкість по мережі напряму отримати немає можливості, але орієнтовне значення можна оцінити, використовуючи теплову картограму швидкості.
Якщо потрібно отримати швидкість для окремого вузла мережі, то в результатах аналізу вузла такої інформації немає.
Рекомендую використати інструмент Vehicle Travel Times:
• розставте початок і кінець пунктів збору на всіх можливих напрямках вузла;
• у конфігурації аналізу виберіть відповідний пункт
• після розрахунку ви отримаєте середній час проїзду та відстань
• розрахуйте середню швидкість як відстань/час.
Максимальну швидкість можна орієнтовно визначити, розрахувавши модель у порожньому стані — тобто, задавши на вхідних потоках інтенсивність 5–10 транспортних засобів на годину з рівномірним розподілом по напрямках. У такому випадку транспортні засоби рухатимуться без затримок, що дозволить оцінити максимально можливу швидкість руху на пунктах збору Vehicle Travel Times.
Ще один варіант, але менш точний — скористатися Data Collection Points:
• розмістіть їх на кожній смузі руху в межах перехрестя;
• також відповідно вибрати пункт у кнофігурації аналізу і після розрахунку моделі отримати середню швидкість по кожному пункту збору.
Якщо виникнуть додаткові питання — звертайтесь!
1 Вподобання